A beltéri keret nélküli üvegfalak, üzletportálok fix üvegelemekből, egy- vagy kétszárnyú nyíló vagy tolóajtóból állíthatók össze.

A szerkezet kialakítása

A fix üvegek rögzítése alul és felül az általunk forgalmazott speciális alu. profilban történik, az egymás mellé sorolásnál az üveg élek között átlátszó szilikon tömítés alkalmazható.

Látványos méretű üvegfal építhető üvegborda megtámasztással, az üvegelemek összefogását pontmegfogásos elemek biztosítják. Az ajtók szerelésénél a COLCOM/MINUSCO szerelvénycsalád elemeit használjuk.Nagy forgalmú helyeken az ajtószárnyak alsó- felső forgásponttal, alsó sarokzárral, kilincses középzárral, bokaléccel , elektromos zárral is készülhetnek. Magánházakban elegáns oldalzsanéros megoldást javaslunk.

A COLCOM/MINUSCO cég fejlesztése eredményekképpen már a hidraulikus padlófék szerepét átvevő - 100 cm és 100 kg-ig - oldalzsanérok is kaphatók.

A pontmegfogásos szerelvények fejlesztése terén is nagy változás következett be. A beltéri keret nélküli ajtók, fix üvegek szereléséhez is már rendelkezésre áll pontmegfogásos oldalzsanér, pontmegfogásos fix megfogó elem. 

 

Miért hasznos az irodai üvegfal?

A régi típusú irodákban még nem volt jellemző, azonban a modern, korszerű kialakítású irodákban egyre gyakrabban találkozhatunk olyan üvegfalú helyiségekkel, amelyekben tárgyalót, vagy vezetői irodát alakítottak ki.

Az irodai üvegfal több okból is hasznos. Egyrészt a mögötte berendezett térben nem szükséges mesterséges megvilágítást alkalmazni, mert bejut a természetes fény, másrészt kívülről jól látható, hogy tartózkodik-e bent valaki. Ha adott személyt keresünk, aki épp meetingen vesz részt az üvegfalú tárgyalóban, akkor nem kell végigkopogtatni az összes szóba jöhető helyiséget, elég csak benézni. A főnök asztala is jól látható az irodai üvegfal mögött, így a dolgozók tudhatják, hogy fordulhatnak-e hozzá a munkájukkal kapcsolatban, illetve ő is rálát a beosztottaira. Persze ez csak néhány apróság, ami eltörpül az irodai üvegfal számtalan előnye mellett!

Ha Ön is irodai üvegfalakkal oldaná meg a térelválasztást, tekintse meg referenciáinkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!